Mediakirjasto

Olet täällä
< Kaikki aiheet

Sivustolla käytössä olevat kuvat, videot, ladattavien PDF-tiedostot, yms, lisätään sivuston Mediakirjastoon, jossa on työkaluja mediatiedostojen metatietojen kuten kuvatekstien ja alt-tekstin syöttämiseksi keskitetysti.

WordPressin mediakirjasto löytyy Media -valikon alta. Mediakirjastosta voi tarkastella jo sivustolle ladattuja tiedostoja.

Median Lisääminen

Mediakirjastossa on päävalikossa, sekä mediakirjaston yläosassa Lisää uusi -toiminnot, jolla selain avaa käyttöjärjestelmän tiedoston selaimen, jolla voidaan lisätä media palvelimelle. Tämän lisäksi koko Mediakirjasto, sekä useimmat WordPressin mediaa näyttävät lohkot (esimerkiksi Kuva– ja Tiedosto -lohkot) tukevat tiedoston raahaamista suoraan omalta koneelta ikkunaan. Kun WordPress tunnistaa ja tukee tiedoston pudottamista, elementti muuttuu siniseksi ja kehoittaa pudottamaan tiedoston.

Pudotettaessa WordPress yrittää siirtää tiedoston koneelta Mediakirjastoon. Ja jos kyseessä on Lohko, sisällyttää median automaattisesti lohkon sisällöksi.

Median hallinta

Mediakirjastossa näkyy sivustolla käytössä olevat mediatiedostot. Kirjaston yläpuolella on työkaluja jotka auttavat oikean median löytämiseksi.

Median tietoja pääsee muokaamaan klikkaamalla median pikkukuvaa.

Kuvan asetusikkunassa voidaan muokata kuvan metatietoja, kuten Vaihtoehtoinen teksti ( alt-text ), jota käytetään näkövammaisten avustusohjelmissa kuvailemaan kuvaa. Kuville voidaan myös asettaa oletus kuvatekstit ja kuvaukset, joita eri lohkot käyttävät eri paikoissa.

Jos mediatiedostoon halutaan lisätä linkki ilman Tiedosto-lohkoa, kohdasta Kopioi linkki voidaan kopioida suora linkki tiedostoon. Hox Varmistathan että linkki on kopioitu kokonaan ja toimii, avaamalla sen selaimessa.

Median poistaminen

Median poistaminen onnistuu asetus ikkunasta käyttäen punaista Poista pysyvästi -linkkiä.

Useamman mediatiedoston poistaminen onnistuu Mediakirjaston Valitse useita -painikella. Painikkeesta painamalla mediakirjasto siirtyy valinta-tilaan jossa voidaan merkitä useampi tiedosto ja vahvistaa poisto Poista pysyvästi -painikkeella.

Previous Lohkoeditori
Next Rakennelohkot
Sisällysluettelo