Lohkoeditori
Sivustolla on käytössä Gutenberg Lohkoeditori. Lohkoeditori perustuu nimensä mukaisesti lohkoihin, jotka muodostavat sisällön. Lohkot voivat olla sisältöä kuten tekstikappaleita, kuvia tai videoita. Tai asetteluelementtejä, kuten Sarakkeet tai Erottaja.
Yleistä lohkoeditorista
Asiakirjan asetukset

Klikkaamalla sivun tai artikkelin otsikkoa, näytetään asiakirjan asetukset. Sivun tai artikkelin otsikon voi vaihtaa suoraan kirjoittamalla uusi otsikko. Mutta tämä ei vaikuta esimerkiksi kestolinkkeihin, joita käytetään linkeissä.

Asiakirjan asetukset löytyy sivupalkista Asiakirja -välilehdeltä. Sivupalkista löytyy asetukset kuten julkaisun ajankohta, kestolinkin muokkaus, kategorioiden ja avainsanojen valinta (riippuen asiakirjan tyypistä), sekä Artikkelikuvan vaihtaminen. Sivun ominaisuudet kohdasta voidaan jäsentää asiakirjojen hierarkiaa tai sivun sivupohjan vaihto. jos nämä ovat sivustolla käytössä.
Lohkojen käyttäminen
Lohkojen lisäys
Sisältöä muokattaessa lohkoeditori tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa suoraan leipätekstiä, mutta myös, jolla sisältöä voidaan muotoilla tai rikastaa kuvilla, videoilla yms.

Sivulla on oletuksena tyhjä kappale-lohko. Kappalelohkon voi korvata haluamallaan lohkolla käyttäen uusi lohko-painiketta, joka on ympyrän sisällä oleva plus. Tämä plus tulee esiin kun:
- Aloitat uuden kappaleen painamalla enteriä edellisen lohkon lopussa.
- Viet hiiren lohkojen väliin
- Aktiivisen lohkon työkalupalkin kolesta pisteestä valittaessa Lisää ennen tai Lisää jälkeen.

Lohkon valintatyökalu tarjoaa mahdollisuuden hakea lohkoa nimeltä, tai valita ryhmitellystä listasta. Ryhmitellyssä listassa ensimmäisenä on Käytetyimmät -kategoria, johon WordPress kerää automaattisesti 9 eniten käytettyä lohkoa. Normaalisti lohkot löytyvät omien kategorioidensa alta. Voit näyttää tai piilottaa kategorian klikkaamalla kategorian nimeä.
Aktiivisen lohkon asetukset
Lohko aktivoidaan klikkaamalla sitä. Voit myös käyttää näppäimistön nuolinäppäimiä siirtymään edelliseen tai seuraavaan lohkoon. Aktiivisella lohkolla näkyy harmaat reunat, sekä työkalupalkki ilmestyy lohkon yläpuolelle.

Lohkon ollessa aktiivinen, sillä usein näkyy työkalupalkki. Työkalupalkissa ensimmäinen ikoni on lohkon tyyppi, ja jos lohko tukee tyypin vaihtoa, klikkaamalla ikonista tarjotaan muunnosvaihtoehdot. Esimerkiksi kappale-tyypin lohkon voi muuntaa esim. otsikko– tai lainaus -tyypin lohkoiksi. Työkalupalkissa on lohkolle olennaisimmat toiminnot ja työkalupalkin sisältö riippuu aina valitusta lohkosta. Työkalupalkin lopussa on Kolmen pisteen ikonin takana lisää valintoja, kuten lohkon monistaminen, tai poistaminen.

Lohkolla on myös sivupalkki, jossa on lisää asetuksia. Esimerkiksi kappale -lohkolla voidaan vaikuttaa tekstin kokoon, asettaa angfangi, tai vaihtaa tekstin tai tekstin taustan väriä.
Lohkojen uudelleenjärjestely

Lohkon ollessa aktiivinen, vasempaan laitaan tulee vimpain jolla voidaan lohkoa siirtää. Nuolista klikkaamalla lohko siirtyy viereisen lohkon ylä- tai alapuolelle. Tarttumalla kuuden pisteen tarttumapisteestä, lohkoa voidaan yrittää raahata haluttuun kohtaan, tämä on tarpeen etenkin jos sivustolla käytetään sarake-lohkoja, joilla ohjataan lohkojen sijoittelua.
Lohkon poisto
Lohkon poistaminen tapahtuu varmimmin valitsemalla työkalupalkin lisäasetuksista -> poista lohko. Kappale tyypin lohkot voidaan poistaa tyhjentämällä ne ja painamalla vielä kerran delete tai askelpalautin. Lohkoissa joissa lohkon voi aktivoida ilman teksti-kentän aktivointia (esimerkiksi kuvat) voidaan poistaa deletellä.
Yleiset toiminnallisuudet
Linkkien luonti
Useimpien teksti-lohkojen sisään voidaan luoda linkki. Aloita valitsemalla tekstistä sana tai sanat, ja maalaa ne

Valitse linkki -painike työkalurivistä, voit myös käyttää näppäinoikotietä (Ctrl-K).

Avautuvasta linkki-työkaluun kirjoitetaan mihin osoitteeseen linkki osoittaa. Jos kyseessä on sivuston sisäinen linkki, toimii kenttä hakuna, ja voit kirjoittaa esimerkiksi sivun tai artikkelin nimen. Voit myös kirjoittaa koko osoitteen, mukaanlukien protokolla. Esimerkiksi ( http://google.com ). Asetus Avaa uudessa välilehdessä, on hyvä asettaa päälle, jos linkki ohjaa pois sivustolta, tai jos se on käytön kannalta järkevää. Huomaa että tiedostoihin linkitettäessä avaaminen uuteen välilehteen on usein tarpeetonta, sillä modernit selaimet osaavat toimia tiedostolinkkien kanssa järkevästi.
Seuraavaksi
Lohkokohtaiset ohjeet löydät artikkeleista rakennelohkot ja sisältölohkot.