Solinum Karuselli

Olet täällä
< Kaikki aiheet

Solinum Karuselli on Solinum Oy:n toteuttama bannerikaruselli lisäosa, jolla saadaan yleensä etusivun ylälaitaan vaihtuva kuva. Jos sivustolla on käytössä Solinum Karuselli, se näkyy päävalikossa otsikolla: Karuselli

Karusellin Diojen hallinta

Lisäosa lisää Kategoria valinnan sivuihin, ja yhdistää sivut joilla on samat kategoriat kuin Karuselleilla. Kategorioita voi yhdistää esim laittamalla sivulle kategoriat ”Etusivu, Kesä, Palvelut” jolloin karuselli sivuilla näyttää kaikki diat joissa on jokin näistä kategorioista. Vastaavasti diassa voi olla kategoriat ”Etusivu, Ota yhteyttä”, jolloin sivut joilla nämä kategoriat on näyttävät dian. Näin karuselliin voidaan esimerkiksi laittaa ”Etusivu – Kesä” kategoria, ja valita kerralla kesäiset diat, ja vaihtaa kaikki diat ”Etusivu – Talvi” dioihin vaihtamalla sivun kategoriaa. Riippuen sivustosta, sivulla saattaa olla erityisnäkymä jos sivulla on vain yksi karusellidia, tällöin diojen selaus on usein pois päältä, ja kuva näytetään staattisesti sivun ylälaidassa. Tällä saattaa myös muita vaikutuksia riippien sivuston tarpeistä silloin sivusto on luotu. Sivustokohtaisissa ongelmissa suosittelemme olemaan yhteydessä Solinumin web tiimiin.

Alaotsikon Karuselli alla on lista Dioista, sekä minkä kategorian alla kukin dia on. Mitä kategorioita niissä on, ja jos sivustolla on käytössä Polylang: Mikä on käännöstilanne. Myös kategoriat on käännettävissä Polylangilla, jolloin ylläolevassa esimerkissä ”Frontpage” on enlanninkielinen versio ”Etusivu” kategoriasta.

Dian muokkaus

Dian otsikkoa ei näytetä sivuilla, vaan tätä voidaan käyttää nimeämään diat itselleen helposti tunnistettavasti.

Sisällön muokkaus onnistuu WordPressin omalla lohkoeditorilla, ja käytössä on kaikki lohkoeditorin tarjoamat lohkot. Yleensä kuitenkin kannattaa käyttää tekstiä, otsikoita, nappeja, sekä näistä luotuja linkkejä, jos käytäjää halutaan ohjata diasta muualle.

Dian taustakuva otetaan Artikkelikuvasta, joka asetetaan oikealta löytyvästä sivupalkista:

Artikkelikuvaksi on hyvä valita kuva, jonka kuvasuhde sopii valmiiksi sivustoon. Muista myös että karuselli on usein säädetty niin että sivusuunnasta nipistetään jos ikkuna on kapeampi (esimerkiksi tabletilla tai kännykällä katsottaessa, joten kuvat kannattaa valita niin että joko niissä ei ole tärkeää informatiivista sisältöä, tai olennainen osa on keskellä kuvaa.

Sivupalkista löytyy myös olennaiset kohdat Kategoria, jolla valitaan millä sivuilla dia halutaan näyttää. sekä Sivun ominaisuuksien alta Järjestys, joilla voidaan vaikuttaa missä järjestyksessä diat näkyvät.

HOX! Muistahan tarkistaa että myös sivulla jossa karuselli näytetään on valittuna oikeat Kategoriat.

Previous Polylang käännöstyökalu
Sisällysluettelo