Sisältölohkot

Olet täällä
< Kaikki aiheet

Sisältölohkoilla lisätään asiakirjaan sisältöä. Kuten leipätekstit, otsikko. Kuvat yms.

Kappale

Kappale lohko on tarkoitettu leipätekstin luontiin, ja on oletuslohko jonka WordPress luo aloitettaessa uusi kappale enterillä. Kappalelohkossa toimii useimmat yleiset näppäinoikotiet, kuten lihavointi (ctrl-b), kursiivi (ctrl-i). Lisäksi kappalelohko tukee linkkejä (ctrl-k), ja alleviivausta (ctrl-u). Huomaathan käyttää alleviivausta varoen, sillä alleviivaus tarkoittaa useimmin linkkiä nettisivulla.

Kappaleen tyyppiä voidaan vaihtaa useaan teksti-pohjaiseen lohkoon, joten esimerkiksi otsikon kirjoittaminen voidaan aloittaa kappale-lohkolla, ja vaihtaa se otsikoksi käyttäen työkalupalkin ensimmäistä painiketta.

Otsikko

Otsikko-lohkon työkalupalkissa on mahdollisuus vaihtaa otsikon taso. HTML otsikoissa H1 on korkeimman tason, ja H6 on pienimmän tason. Työkalupalkki tarjoaa kolme yleisintä vaihtoehtoa, mutta jos halutaan käyttää muita tasoja, ne löytyvät Otsikko-lohkon sivupalkista

Kuva

Kuva lohkolla sivuun lisätään yksittäien kuva. Huomaa että oletuskena kuva vie koko leveyden, joten jos sivulle halutaan laittaa kuva ja teksti vierekkäin tulee käyttää joko media-teksti– tai sarake-lohkoja.

Luotaessa kuvalohkoa kuva voidaan valita joko valitsemalla Mediakirjasto -painike, lisää Mediakirjaston käytöstä kohdasta Mediakirjasto. Voit myös valita tiedoston omalta koneelta valitsemalla Siirrä. URL-osoitetta ei suositella käytettäväksi, jos lähde ei ole luotettava. Voit myös raahata kuvan omalta koneelta pudottamalla tiedoston suoraan harmaalle alueelle, jolloin kuva siirretään palvelimelle.

Kuvan asetuksista löytyy asetukset Alt-tekstille, jonka tehtävä on kuvailla kuvan sisältö näkövammaisille. Lisäksi kuvan asetuksista voidaan asettaa kuvan koko, joko pudotusvalikosta valitsemalla teeman tarjoamat kokovaihtoehdot. Tai asettamalla haluttu koko pikseleinä tai prosentteina.

Galleria

Galleria lisäosa luo automaattisesti gallerian useammasta kuvasta. Valitse kuvat Mediakirjastosta, tai siirrä omalta koneelta Siirrä painikkeella.

Gallerian asetuksista voidaan määrittää monessako sarakkeessa galleria esitetään.
Rajaa kuvat asetuksella WordPress yrittää sovittaa kuvan sisällön annettuun tilaan. Tällöin kuvat sovitetaan pienimmän sivun mukaan annettuun tilaan, ja ylimääräinen osa jää piiloon.
Linkki kohteeseen asetuksella määritellään mitä tapahtuu kun käyttäjä klikkaa gallerian pienoiskuvaa. Jos sivustolla on käytössä jokin ponnahdus-galleria, joka näyttää kokonaisen kuvan, tässä tulee olla valittuna Mediatiedosto.

Tiedosto

Lohkolla luodaan linkki palvelimella olevaan tiedostoon. Kun mediakirjastosta valitaan tiedosto, siitä luodaan automaattisesti tekstilinkki, joka saa nimekseen tiedoston nimen. Lisäksi lohko luo oletuksena Lataa-painikkeen. Latauspainikkeen voi poistaa sivupalkin asetuksista.

Seuraavaksi

Lue lisää rakennelohkoista artikkelista: rakennelohkot.

Previous Rakennelohkot
Next Valikot
Sisällysluettelo