Rakennelohkot

Olet täällä
< Kaikki aiheet

Rakennelohkot

Rakennelohkoilla vaikutetaan sisällön muotoiluun, esimerkiksi kun halutaan vierekkäin kuva ja teksti. Tai halutaan sisältöä kolmeen sarakkeeseen, tai taulukkoon. Rakenne lohkot on kategorisoitu joko Muotoilu tai Asettelun Elementit kategorioiden alle.

Sisältölohkoista voit lukea artikkelissa: sisältölohkot

Sarakkeet

Sarakkeet lohko tuo WordPressiin tuen sijoittaa sisältöä kahteen tai useampaan sarakkeeseen. Sarakkeita voidaan käyttää esimerkiksi palstojen luontiin, tai sijoittaa kuva kappaleen viereen. Sarakkeet asettuvat automaattisesti alekkain mikäli näytön leveys kapenee riittävästi, joten sarakkeet pysyvät luettavina myös mobiililaitteilla.

Saraketta luotaessa tarjotaan alustavat vaihtoehdot joista valitsemalla voidaan valita sarakkeiden oletusasettelu. Oletusasettelun jälkeen sarakkeet näyttävät tyhjät alueet harmaalla taustalla. Klikkaamalla harmaata aluetta luodaan uusi lohko sarakkeeseen. Voit myös raahata olemassaolevan lohkon harmaalle alueelle ja siirtää lohkon sarakkeen sisään.

Sarakkeiden lukumäärä on säädettävissä Sarakkeet lohkon asetuksista, Sarakkeet -lohkon asetuksiin pääsee helpoimmin klikkaamalla tyhjää aluetta lohkojen välissä. Asetukset avaavat sivupalkkiin liukurin, josta voidaan valita 2-6 saraketta. Jos sarakkeita tarvitaan useampi vierekkäin, muistathan että sarakkeen sisään voidaan asettaa toisia sarakkeita.

Yksittäisille sarakkeille voidaan myös asettaa sarake-kohtainen leveys, yksittäisen sarakkeen asetuksiin pääsee helpoimmin klikkaamalla tyhjää aluetta lohkojen välissä, jolla valitaan Sarakkeet -lohko. Tämän jälkeen alas-nuolinäppäimellä valitaan oikea lohko. Yksittäisen sarakkeen asetuksista voidaan määrittää haluttu leveys prosentteina. Asetus Auto yrittää asettaa kaikille auto-sarakkeille yhtä paljon tilaa. Tähän kenttään voidaan asettaa myös prosenttiluku, esim 25% antaa sarakkeelle 1/4 leveydestä. Ja jos viereinen sarake on auto, saa tämä loput 3/4 tilasta. Huom. Jos sarakkeiden yhteenlaskettu leveys on yli 100%, WordPress normalisoi leveyden 100%:n, joten 100% leveä + 200% leveä on sama kuin 33.333% leveä ja 66.666% leveä sarake.

Taulukko

Taulukko lohkolla voidaan sivulle luoda perinteinen taulukkonäkymä. Aloita valitsemalla taulukon koko, huomaa, että taulukon ylä tai alalaitaan sijoitettavia otsakkeita ja selitteitä ei lasketa kokoon, vaan otsakkeen voi lisätä asetuksista sivupalkin kohdasta Otsakkeen alue ja Alatunnisteen alue.

Muokattaessa sisältöä, taulukko yrittää sovittaa sisällön automaattisesti parhaan arvauksen perusteella. Jos halutaan pakottaa solut vakiolevyiseksi, sivupalkin asetuksella Kiinteälevyiset taulukon solut voidaan pakottaa kaikki solut vakio kokoisiksi.

Taulukkon rakennetta voidaan päivittää tarpeen mukaan, työkalupalkin taulukko-valikolla. Huom. asetukset ovat suhteessa taulukossa aktiivisena olevan solun suhteen.

Media ja teksti

Media ja Teksti lohko tarjoaa helpon tavan lisätä elementti jossa media on vierekkäin sisällön kanssa. Lohko tarjoaa virtaviivaistetumman tavan lisätä kuva ja teksti vierekkäin, verrattuna Sarakkeet lohkoon. Sekä tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa kuvan ja tekstin puolet päikseen nopeasti. Mutta toisinkuin sarakkeet, lohkoissa on hyvin rajoitettu määrä tuettuja lohkoja.

Seuraavaksi

Lue lisää sisältölohkoista artikkelista: sisältölohkot.

Previous Mediakirjasto
Next Sisältölohkot
Sisällysluettelo