Polylang käännöstyökalu

Olet täällä
< Kaikki aiheet

Yleistä

Sivun ylälaidassa on valintatyökalu jolla voidaan valita aktiivinen kieli. Kielen valinta vaikuttaa suoraan siihen mitä sisältöä valikot näyttävät. Esim jos valittuna on Suomi, niin Sivut -listaus näyttää vain suomenkieliset sivut. Kieltä voi vaihtaa viemällä hiiri kielivalinnan päälle ja valitsemalla kieli. Vaihtoehto Show all languages näyttää kaikki kielet.  

Lisäksi listauksissa näytetään kooste mille kielelle valittu sivu tai artikkeli on käännetty.  Kynän kuva tarkoittaa että artikkeli on luotu ja ajantasalla. Kiertävät nuolet tarkoittavat että sivu ei ole välttämättä ajantasalla. + merkki tarkoittaa, ettei käännöstyötä ole vielä aloitettu, eli toisin sanoen sivua ei ole luotu. Ikonia klikkaamalla pääsee muokkaamaan vastaavan kielen versiota, tai luomaan uuden jos sivua ei ole vielä luotu. 

Sivun tai artikkelin asetuksissa on Languages kohta, josta valitaan sivun tai artikkelin kieli. Lisäksi alla näytetään lista linkitetyistä artikkeleista muilla kielillä.  

HUOM! On suositeltavaa, että käännöstä tehdessä käytetään joko tästä löytyvää + merkkiä, tai listauksen plus merkkiä uuden käänöstyötä alotettaessa. Näin sivujen väliset linkit muodostetaan automaattisesti ja käyttäjät voivat vaihtaa kieltä ilman että heitä ohjataan etusivulle. Lisäksi tämä helpottaa ylläpitotyötä, sillä sivut pysyvät järjestyksessä ja käännöstyötä tehdessä eri kieliversioiden vertailu onnistuu helposti.  
 

Muut asetukset 

Päävalikon kohdasta Languages löytyy Polylang asetukset, jossa on mm. Suunnitellut kielivaihtoehdot, ja niiden localet. Lisäksi kohdassa Merkkijonojen käännökset(String Translations), voidaan kääntää useita sivulla esiintyviä tekstejä, joita ei suoraan sivulla voida kääntää.  

Previous Valikot
Next Solinum Karuselli
Sisällysluettelo