Kultamuseon tumman valikon ohjeistus

Olet täällä
< Kaikki aiheet

Tumma valikko on toteutettu käyttäen WordPressin omaa Sarakkeet lohkoa, sekä Solinumin tekemää ”Sivu ruutu” lisäosaa.

Toimivan valikon kopiointi

Koska uuden valikon luonti ei ole paras mahdollinen käyttökokemus, suosittelen helpompaa oikopolkua.

Avaa sivu, jolla on toimiva valikko, esimerkiksi Etusivulta.

Klikkaa tyhjää aluetta jonkin kuvan vierestä, ja klikkaa vasemmassa ylänurkassa olevia ikoneita: ja valitaksesi koko sarakkeiston. Tiedät että oikea elementti on valittuna, kun oikeassa sivupalkissa valittuna Sarakkeet niminen lohko.

Kopioi koko sarakkeet leikepöydälle painamalla Ctrl-c näppäimistöltä, tai valitsemalla lohkon yläpuolella olevasta pikkuvalikosta: Lisä asetuksien alta Kopioi.

Siirry sivulle johon valikko halutaan lisätä, ja luo tyhjä Kappale lohko haluttuun kohtaan. Tämä onnistuu joko painamalla entteriä edellisen lohkon lopussa, tai normaalisti luomalla Kappale -lohko.

Liitä leikepöydällä oleva lohko painamalla Ctrl-v.

HOX! Jos käytössä on Applen tietokone, Ctrl painike korvataan Command-painikkeella.

Siirry kohtaan Valikon päivittämen.

Valikon luominen tyhjästä

Sarakkeiden asetukset

Varmista ensin että kaikki sivut joihin valikosta halutaan ohjata on luotu valmiiksi ja niissä on oikeat otsikot ja artikkelikuvat.

Aloita luomalla Sarakkeet lohko, klikkaamalla + ikonia, ja valitsemalla Sarakkeet lohko pikalistasta, hakemalla hakupalkilla, tai klikkaamalla Selaa Kaikkia. Valitse 33/33/33 oletuspohjaksi.

Oletuksena WordPress valitsee ensimmäisen sarakkeen, josta klikataan vasemmassa ylänurkassa olevaa Sarakkeet ikonia: . Jos lohkoa ei ole valittuna klikkaa +-laatikkoa kerran avataksesi lohkonvalinta työkalun, ja uudelleen sulkeaksesi sen, tämän jälkeen paina ylöspäin nuolta kerran valitaksesi yksittäisen sarakkeen: , ja tämän jälkeen Sarakkeet ikonia: .

Kun Sarakkeet lohko on valittuna, oikeassa sivupalkissa näkyy valinta ”Sarakkeet” johon valitaan liukurilla, tai viereisellä numerokentällä 6.

Sarakkeiden ollessa vielä valittuna, klikkaa ”Edistyneet ominaisuudet” alue auki oikeasta sivupalkista, ja lisää lohkolle CSS-lisäluokka ”dark-menu”

Nyt lohkoja pitäisi olla vierekkäin 6 kappaletta, mikä kutistaa yksittäisen lohkon valitettavan pieneksi, tämä oli tarpeellista, jotta lohkojen järjestys ei vaihtelisi kun rivitystä vaihdetaan kapeammilla leveyksillä.

Varsinaisten painikkeiden luonti

Klikkaa isoa laatikkoa jossa on + sisällä, ja valitse lohkoon Sivu ruutu lisäosa. Klikkaa harmaata laatikkoa.

Oikeasta sivupalkista kohdasta ”Valitse sivu” valitaan haluttu sivu. Huomaa että sivut voivat olla omituisessa järjestyksessä jos ne on luotu hiljattain, tämä on WordPressin bugi johon en ole löytänyt ratkaisua. Sivun valittuasi lohko hakee siitä automaattisesti artikkelikuvan, sivun otsikon sekä osoitteen johon käyttäjä ohjataan.

Nämä vaiheet toistetaan jokaiselle sarakkeelle erikseen.

Valikon päivittäminen

Sivu ruutu -lisäosa päivittää haetut kuvat, osoitteet ja otsikot vain kun valinta tehdään pudotusvalikosta. Tämä mahdollistaa sisällön muokkaamisen käsin. Alkaen otsikosta aina kuvan sisältöön asti. Mutta toisaalta se myös tarkoittaa, ettei lisäosa hae automaattisesti muutoksia jotka valittuun sivuun tehdään.

Yksinkertaisin päivitys onnistuu klikkaamalla haluttu ruutu aktiiviseksi ja valitsemalla sivu uudelleen Valise sivu pudotusvalikosta.

Ylläolevassa kuvassa mikroskooppisen kuvan alla oleva Tue meitä tekstiä voi myös käsin muokata, esimerkiksi jos haluaa jonkin tietyn painikkeen tekstin olevan aina ”Viikon ohjelma”, mutta joka viikko se osoittaa eri ohjelmaan, voitte valita halutun ohjelman Valitse sivu painikkeella, ja muokata automaattisesti haetun otsikon haluamaksenne. Samaan tapaan kuvan osoitteen voi hakea Mediapankista ja liittää tähän (Valitettavasti en saanut tähän järkevää yhdistystä kuvapankkiin suoraan, joten osoite on haettava käsipelillä). Myös Uudelleen ohjauksen osoite on muokattavissa, eikä rajoitu vain sivuston omiin sivuihin. Sivu ruudun sijaan tässä voi olla myös Artikkeli ruutu, jonka alasvetovalikko haetaan artikkeleista, mutta kumpikin lisäosa tukee käsin kirjoitettua Uudelleen ohjauksen osoite kenttää, jolloin tähän voidaan lisätä vaikka Googlen etusivu.

Lohkojen järjestyksen vaihtaminen

Vaikka sarakkeissa olevien sivujen vaihtaminen onnistuu pudotusvalikosta vaihtelemalla, järjestystä voidaan myös vaihtaa keskenään suoraan. Klikkaa siirrettävä lohko aktiiviseksi ja valitse pikavalikon vasemmasta ylänurkasta Sarake Älä kuitenkaan valitse kaikkia Sarakkeita. Yksittäisen sarakkeen ollessa valittuna, työkalupalkki tarjoaa siirtelyyn työkalut: Nuolilla voidaan siirtää saraketta yhden hyppäyksen verran nuolen osoittamaan suuntaan, ja kuusi-pistettä ikonilla voidaan lohko raahata haluttuun kohtaan. Raahatessa WordPress näyttää sinisen viivan mihin kohtaan lohko tipahtaa. Se voi olla joko toisen lohkon sisällä ylä- tai ala-puolella, tai vieressä. Sarakkeita voidaan myös siirtää toisiin Sarakkeet lohkoihin, mutta tätä lisäosaa hallinnoidessa se ei liene haluttua.

Sisällysluettelo